måndag 20 december 2010

Simonini pipor

Har precis kommit över 2 stycken Simonini pipor,modellen med slutdämpare i aluminium.Både snygga och ska ge bra toppeffekt.
Tyvärr så är bottendraget uselt i Simonini,men vem fan behöver bottendrag:)

Tänkte framöver att fördjupa mig i effektavgassystem till Maxi som finns på marknaden idag,kanske rent av prova ett Jollymoto.Men någon form av test vore kul,med dom lite "bättre" piporna iallafall.

Åter till Simonini,som ni säkert sett på många Maxi med denna pipa så blir vinkeln helt åt fanders.Röret pekar väldigt mycket upp,då någon av 47mm cylindrarna monteras ihop med pipan.PGA att Maxins motor/cylinder ligger vågrätt och en Monza etc så  lutar ju cylindern ett antal grader och då blir montaget betydligt bättre på en sådan moped.
Men jag löser detta genom att modifiera piporna så dom passar.Tanken är att jag ska prova både Metrakits Maxin och Gilardoni Maxin med Simonini pipor,så jag köpte två stycken så slipper jag att byta mellan mopederna.
Lägger med ett par bilder så ser ni vad det är jag köpt.

Ska hämta ramarna innan jul,dom verkar vara klara från blästringen...lägger ut bilder på detta! Innan slipning,svetsning,förstärkning osv drar igång.
Det var allt för ikväll.


Inga kommentarer: