torsdag 3 november 2011

Bling-bling = Slang för juveler och andra uppsendeväckande accessoarer

Idag blev det lite tid över efter jobbet igen,vilket var bra för mina Maxi projekt.
Började med att demontera min Korado koppling och bytte fjädrar till en lite styvare variant (blå) kopplingen är en äkta Surflex som jag anser är det man ska använda som "stomme" vid race anpassning.
Jag börja med endast styvare fjädrar,så får vi se hur den beter sig...men det kommer att bli både viktjustering,förstärkning etc.
Tanken med just denna Maxi (Polini...den röda) är ju att den ska användas ganska så flitigt,har alldeles för mycket "statyer" i min ägo.
Kopplingen monterades och även den nypolerade kåpan,fjäder till stödet hamnade på plats (den sitter fast i kopplingskåpan) så tidigare montering har ej varit möjlig.
Även kick,med ny M7 kilbult monterades.Även dreven,fjädrar etc monterades i båda kopplingskåporna.

Arbetet med att försöka anpassa sidokåporna (dom svarta plastkåporna) gick över förväntan...passformen är inte direkt lysande.Personligen tycker jag det är helt otroligt att man skall behöva kapa/fila/slipa bort över en kvadrat decimeter plast för att få skiten att passa.

Tror det var det i stora drag som hände idag.....
Jo jag har även funderat ut en lösning för tändspole och cdi box till både Polini Maxin och Metrakit Maxin,ska fixa fram laserskurna bitar,som jag sedan bockar på jobbet.Detta för att fästa tändspole och cdi box på ett snyggt och någorlunda skyddat sätt.
Tändsystemen vi pratar om är HPI.

En grej till,jag kommer att köra med Malossis insug istället för Polinis,har mätt och skissat på en spacer platta som jag hoppas jag kan få skuren samtidigt som dom andra bitarna till spolarna.(Polini Maxin)

Förstår om det blir rörigt för er som läser att hålla koll på vilken jävla moped jag pratar om.men vi kan ju klargöra detta en gång för alla.

Polini = Röd.
Metrakit = Cosmic blå met.
Gilardoni = Kawa grön.

Inga kommentarer: