tisdag 15 april 2014

Metrakit Maxi till salu! Bud........

Kanske har jag Sveriges sämst uppdaterade blogg:-( Men tiden har inte funnits och ingenting på mopedfronten har hänt,då ALLT krut lagts på hus/verkstadsrenovering.

Nu har jag beslutat mig för att göra mig av med lite,för att göra plats för nya galna ideer i verkstaden.

Ni som läst bloggen vet att detta är en extremt påkostad maskin och info finns här och där på puchmaxituning.se.

Vid seriöst intresse så maila mig på simon_syndarem@hotmail.com /facebook (simon lundqvist) mobil 0730-814140.

Pris bud....och jag lever inte i en fantasivärld,mopeden är påkostad mycket pengar men alla seriösa bud är av intresse.

Kort info:

Puch Maxi 1984 

GM (Saab 93/95) cosmic blue met. 
crossstyre
17" aluhjul Mozzie Italy(bakbroms på höger styrsida a´la Holland style.
EBR framgaffel
EBR baksving
Aero framskärm

Motor Puch E 50 (4 lagrad version)
Rito vevaxel
47mm Metrakit cylinder 74cc
Topplock Metrakit
Rostfritt insug proffstillverkat
24mm Stage 6 RT PWK
Hebo luftfilter
Simonini Alu pipa
Puch surflex standard koppling (blå fjädrar)
Fräst vevhus för cylinder samt kanaler
HPI 12 volts brytarlöst racingsystem.(inget ljus) men spole kan beställas.
söndag 27 oktober 2013

Metrakit 47mm 74cc Big Bore kit till salu på Tradera

Då jag samlat på mig mer än jag behöver så säljer jag av mitt ena Metrakit big bore (stora överströmmarna) 

http://www.tradera.com/item/100703/193790656/metrakit-big-bore-kit-47mm-75cc-fri-frakt-

söndag 6 oktober 2013

Viva italia! 2 (and Holland)

Då ska vi se....Det har hänt lite igen på mopedfronten.
Det har inhandlats en hel del delar och planerna har ändrats lite igen,det har nämligen smygit in ett tredje bygge (En beställning på en totalrenoverad Maxi från mitten på 1980-talet) Den ska utrustas med aluminiumhjul,Michelin däck...blästras,lackas,glasblästra motor...ja allt som går ska bytas mot nytt och fräscht...Mopeden är en väl använd originalmoped i 2500:- klassen..körbar men risig.

Detta gör att jag väntar lite med Gilardoni bygget (så håll ut lite så kommer den med) Motorn är fräst för 47mm cylindern,den är glasblästrad och ramen är rengjord och inlämnad för sandblästring.

Men mitt 50cc bygge har rullat på enligt plan...Alla delar till motorn finns hemma utom reedventil och tändsystem.
Ramen blir en Puch Maxi KK-1981 årsmodell,med matching numbers på motor och ram..aluminium hjul har jag till den,men pakethållaren för tank,styre,blinkers osv..osv...saknas.(jag har en mer komplett KK ytterligare) som jag ska originalrenovera framöver,men denna KK får bli en maskin med lite mer än dom 2.4hk som levererades då den rullade av bandet i Österrike.

Nu tänker säkert många,vilken idiot som saboterar en raritet som en KK..men skicket var allt annat än bra och för mycket saknas (omöjligt att hitta...ja nästan) och jag har redan en KK...så det blir såhär,dock så blir det ganska strikt och originalbetonat.Silvermetallic nummer 90´,rätt dekaler..standard framgaffel mm.

Det som kommer att ändras är en annan betydligt bättre sving,oljedämpade stötdämpare..bredare och racingmönstrade Pilot sporty däck från Michelin och en jävligt trevlig Athena AJH motor.
Cylinder,kolv och topp,har varit i Holland för bearbetning,insuget är specialtillverkat för cylindern..avgassytemet är en vidareutveckling av P6 med mer effekt och toppigare och vassare register.

Setup blir enligt följande:
* Motorblock = Puch E50 trelagrade versionen, match portad för Athena AJH cylindern
* Vevaxel = A.F Rito Race.
* Lagring =SKF 6203 NR C3, SKF 6203 TN9/C3, ( vevaxel ), SKF 6203 
* Packboxar = Viton
* Koppling = HK kevlar
* Cylinder = Athena AJH 38mm 50cc "de Klein Tuned"
* Topplock = 38mm OT "de Klein Tuned"
* Kolv = MP 38mm "de Klein Tuned"
* Insugningsrör = Rostfritt 21mm special till Athena AJH
* Förgasare = 21 mm Dellorto PHGB
* Luftfilter = ?
* Reedventil = ?
* Tändsystem = HPI 12 volts brytarlöst med belysning
* Avgassystem = Homoet P6 PSR

Lite bilder:lördag 14 september 2013

Viva italia! 1

Då kan man säga att jag är lite på gång igen,ligger i startgroparna för 2 stycken projekt..funderar på att köra dom parallellt.
Allt är spikat..mopederna finns och mycket av delarna är redan inhandlade.
Först ut blir en Puch Maxi,givetvis:-) som skall bli lite av en 50cc sleeper,jag gillar ju när man fortfarande kan se att det är en Maxi och även lura dom mindre insatta att inget är direkt modifierat eller utbytt.

Den andre blir en 74cc Maxi som länge pendlade mellan Eurokit och Gilardoni men nu är det bestämt att det blir en klassisk Gilardoni.Block har jag redan bearbetat 4-5 stycken ligger på hyllan och bara väntar på att glasblästras och anpassas för rätt cylinder.Även här tror jag att det blir lite av en sleeper..det blir ju lite som med Chip Foose att man snöar in på ett visst sätt/tema/stil och det är ju igentligen helt naturligt.
OBS!! Parallellen med Foose är enbart med tanke på att man kan se på 500 meters håll att det är Foose design och lite så vill jag att det ska vara med mina mopeder som är ombyggda.Så med andra ord...han är extremt duktig...i jämförelse så är jag en nolla!

Jag har massor med projekt som jag vill genomföra,men jag har saknat tiden och spenderat mina pengar på hus och hem istället för mopeder.
Det blir alltid väldigt kostsamt när jag bygger någonting,då jag är petnoga och oftast bara nöjer mig med det bästa (på gott och ont) Att montera en Kina tillverkad 70cc cylinder på en Puch med en Kina förgasare är inte min stil och jag personligen finner det fullsändigt meningslöst och ointressant.
Hade jag nöjt mig med det billigaste så hade projekten haglat fram.

Det blir givetvis samma visa som vanligt med nedmontering,ev. svetsning,förstärkning,täppa till luftburks hålet osv...Lack och en massa nya härliga bitar.

Ska satsa på en ny typ av sving som är tillverkad exklusivt för några få säljare (faktiskt i USA) en mycket kraftig och snygg sving som klarar 2.75 breda bakhjul utan problem..
Framgaffel eller cykelpumpen som vissa kallar denna undermåliga gaffel ska renoveras men användas på minst en av mopederna,som sagt jag gillar sleeper stuket mycket.

Återkommer snart med mer info och bilder!

tisdag 3 september 2013

Tjena Simon när börjar du med bloggandet igen vi saknar det

Hallål,det har varit MYCKET husprojekt just nu,garaget har fungerat som förvaringsutrymme (har stort garage nu...50M2) Så just nu ska det målas golv,väggar och tak i garaget...jag har tillverakat egna verktygstavlor,det ska byggas bänkar och hyllor...det körs till tippen med befintliga grejer osv.Så svaret på din fråga blir....Sen höst/vinter (jag ska bygga 2 stycken som planerna och prylarna som finnes ser ut) 1 50cc reed....och en Eurokit 74cc eller Gilardoni 74cc...Sen ska det bli vattenkylt 2 stycken och en Maxi KK ska renoveras,så bloggen kommer att bli levande igen! Var så säker /Simon


söndag 19 maj 2013

Årets första mopedtur!

Japp det blev en kortare tur på mindre vägar i strålande solsken..sämre kan man ha det!

Bloggen är inte nerlagd eller så,jag är bara något överbokad av annat just nu!! Så det kommer att bli vattenkylda,50cc projekt,Maxzi KK osv....

Men inte innan hösten!!

onsdag 20 mars 2013

Eurokit big bore 47mm

För er som har några år på nacken och köpte mopedtrim redan på 1990 talet då kanske ni minns ett
Spanskt företag som tillverkade ett jättegrymt 74cc kit som såldes med topplock och hela 10 stycken portar.

Namnet var Eurokit och är utan tvekan den starkaste och snabbaste cylinder som tillverkats till Puch,då exkluderas kanske Autisa och Gilardoni..men Metrakit får nog se sig slagen.
Jag har sökt med ljus och lykta för att hitta detta brutala kit och äntligen så har ett NOS Eurokit hittat hem till mig.
Gjutformarna har legat och dammat i hyllorna hos Eurokit/Airsal och nu har 300 stycken reproduktioner av denna 90-tals ikon tagits fram och modifierats med rak avgasstos och en modifierad kolv.
Den gamla cylindern såldes främst för Monza,Condor osv...Men denna är alltså för Puch Maxi.

Jag kommer givetvis att bygga något med detta kit så småningom!

Köpte på mig några kit då efterfrågan verkar vara betydligt mer än de 300 kit som tillverkats.I USA är det flera som jag känner till som är i full gång att utvärderar cylindrarna.

Nostalgi på hög nivå och Airsal som ibland har haft tvivelaktig kvalite har här lyckats mycket bra enligt mig.