söndag 6 oktober 2013

Viva italia! 2 (and Holland)

Då ska vi se....Det har hänt lite igen på mopedfronten.
Det har inhandlats en hel del delar och planerna har ändrats lite igen,det har nämligen smygit in ett tredje bygge (En beställning på en totalrenoverad Maxi från mitten på 1980-talet) Den ska utrustas med aluminiumhjul,Michelin däck...blästras,lackas,glasblästra motor...ja allt som går ska bytas mot nytt och fräscht...Mopeden är en väl använd originalmoped i 2500:- klassen..körbar men risig.

Detta gör att jag väntar lite med Gilardoni bygget (så håll ut lite så kommer den med) Motorn är fräst för 47mm cylindern,den är glasblästrad och ramen är rengjord och inlämnad för sandblästring.

Men mitt 50cc bygge har rullat på enligt plan...Alla delar till motorn finns hemma utom reedventil och tändsystem.
Ramen blir en Puch Maxi KK-1981 årsmodell,med matching numbers på motor och ram..aluminium hjul har jag till den,men pakethållaren för tank,styre,blinkers osv..osv...saknas.(jag har en mer komplett KK ytterligare) som jag ska originalrenovera framöver,men denna KK får bli en maskin med lite mer än dom 2.4hk som levererades då den rullade av bandet i Österrike.

Nu tänker säkert många,vilken idiot som saboterar en raritet som en KK..men skicket var allt annat än bra och för mycket saknas (omöjligt att hitta...ja nästan) och jag har redan en KK...så det blir såhär,dock så blir det ganska strikt och originalbetonat.Silvermetallic nummer 90´,rätt dekaler..standard framgaffel mm.

Det som kommer att ändras är en annan betydligt bättre sving,oljedämpade stötdämpare..bredare och racingmönstrade Pilot sporty däck från Michelin och en jävligt trevlig Athena AJH motor.
Cylinder,kolv och topp,har varit i Holland för bearbetning,insuget är specialtillverkat för cylindern..avgassytemet är en vidareutveckling av P6 med mer effekt och toppigare och vassare register.

Setup blir enligt följande:
* Motorblock = Puch E50 trelagrade versionen, match portad för Athena AJH cylindern
* Vevaxel = A.F Rito Race.
* Lagring =SKF 6203 NR C3, SKF 6203 TN9/C3, ( vevaxel ), SKF 6203 
* Packboxar = Viton
* Koppling = HK kevlar
* Cylinder = Athena AJH 38mm 50cc "de Klein Tuned"
* Topplock = 38mm OT "de Klein Tuned"
* Kolv = MP 38mm "de Klein Tuned"
* Insugningsrör = Rostfritt 21mm special till Athena AJH
* Förgasare = 21 mm Dellorto PHGB
* Luftfilter = ?
* Reedventil = ?
* Tändsystem = HPI 12 volts brytarlöst med belysning
* Avgassystem = Homoet P6 PSR

Lite bilder:Inga kommentarer: