söndag 9 oktober 2011

Höstdag med Puch Magnum-X

Tänken var idag att jag skulle ha spenderat större delen av dagen i garaget,men min kära syster ringde och ändrade på detta.Det var nämligen som så att min systerson Joel ville köra cross åh då är det ju så naturligtvis.
Morbror är en väldigt snäll morbror,så kaffe bryggdes,engångsgrill,korv med diverse tillbehör inhandlades.

Sen lastatades crossen (en av mina Puch Magnum-X) på kärran och färden styrdes mot ett större grustag strax utanför samhället.Ett nytt tändstift och Magnum:en knattrade igång på första kicken.Dom står ju bara som prydnad,så några repor i "hålan" gör bara gott.
Joel var riktigt sugen på att åka så han ville upp på crossen innan vi släppt spännbanden,det största problemet är väl att han är bara drygt 3 år och en Magnum är kanske byggd för något större barn (dock inte så stora som jag) 55kg är maxvikten på föraren enligt instruktionsboken.

Många repor blev det och vi varierade att värma oss med kaffe och vara chaufför åt Joel,som faktiskt till slut fick nog.Inte p.g.a att han tröttnade utan att han frös,en riktigt kall höstdag kan man nog säga.

Ska jag vara helt ärlig så tyckte jag att det var lika roligt som Joel,vi åkte på långa svepande skogsvägar och stundtals så gick det riktigt fort.
För er som inte känner till Magnum-X maskinerna så sitter det en ostryp cylinder,17mm bing förgasare och dom levererar nog runt 4 hästar skulle jag tro.Själva motorn är dom första E-50 motorerna med kickstart,tillverkade i slutet på 1970 talet.

Så med andra ord inget skruvande,det blir strax å då uppdaterar jag naturligtvis.Men en otroligt trevlig dag med   crossåkning,korvgrillning,kaffe och kalla händer.........
1 kommentar:

Unknown sa...

Hej.. vet du vart man hittar delar som tex ny plast och dekaler till Magnum x