måndag 9 maj 2011

Nästan alla delar är hemma och drömmar om en Puch Maxi KK

Ikväll har jag packat upp den näst sista paketet,det är allt från EBR gaffel till Michelin däck.

Jag har dessutom en jävla massa delar i garaget,men det går åt mer än vad man tror och rätt som det är så springer man på något nytt objekt.Nästa Maxi måste bli en Puch Maxi KK,som jag skulle vilja renovera till toppskick.Men dom växer inte på träd,men det dyker säkert upp någon.

För er som inte vet vad en Maxi KK är så är det en "hör och häpna" lätt motorcykel med registreringsskylt 14mm Bing förgasare och runt 2,5-3 hk original (toppar mellan 50-60km/h) Såldes i början av 1980-talet och det pratas om det ev.finns ca 30 mopeder kvar idag i Sverige.Har några gamla försäljningsbroschyrer med just Maxi KK (alla verkar ha varit silver färgade) 17" Grimeca aluminium hjul,med större bromsar och det satt även blinkers monterade med någon batteri historia (ingen generator) sen sitter det en lastbärare över tanken,jag lägger upp en bild nedan

Puch Maxi KK

Nedan följer lite bilder på dom senast inköpta delarna till dom två senaste projekten.
Det vore kul att sumera vad en moped kostar att renovera,men jag vet inte om mina närver pallar det:)
Puch Maxi spare parts !!

8 kommentarer:

Anonym sa...

fan så fint med en kk! är det han som kallas för BjörnK gamla?

simon_syndaren sa...

Ja dom är jättetrevlig Puch Maxi KK! Alltså jag äger ingen ännu,utan hittade bilden på nätet.Så vems mopeden är eller tidigare ägare har jag ingen aning om.Det fanns otroligt lite bilder på KK på nätet.

Anonym sa...

Var köper du dina reservdelar ifrån? Och var har du köpt däcken?

simon_syndaren sa...

Jag köper delar från hela världen,kan man nästan säga.Väldigt lite från Sverige dock.Söker du något speciellt så är jag alltid behjälplig! Maila bara.

Anonym sa...

Mycket trevlig sida om puch men nu ska jag säga dig att man är en glad ägare till en puch maxi kk från 81 Med vänlig hälsning Luleå

Simon Lundqvist sa...

Jag äger åxå en Puch Maxi KK från 1981..dock så har den stort renoveringsbehov.Men i princip alla delar finns (saknar blinkers) sen så ska det gå att pilla ihop den. (grattis till att vara ägare av otroligt trevlig och unik moped)

Anonym sa...

Jag har en maxi kk som gasvajern gått av på vet du hur lång orginalvajern ska vara ? / Johan

Simon Lundqvist sa...

Nä Johan..mycket vet jag,men hur lång gasvajern skall vara det vet jag inte.
Men det vore väldigt konstigt om det skiljer från vilken Maxi som helst.