lördag 27 oktober 2012

Sverige emot mopedbesiktning


Sverige emot mopedbesiktning

Sverige 27 okt 08:28
"På måndag tar EU:s transportministrar upp frågan om obligatorisk besiktning av mopeder, ett förslag som Sverige är emot, uppger Ekot.

I Sverige finns 270.000 registrerade mopeder, och enligt EU-kommissionens förslag dessa kontrollbesiktigas på samma sätt som alla bilar. Besiktningstvånget skulle även gälla de tusentals gamla eller långsamma mopeder, som inte behöver registrerades.

Från Sveriges sida anser man förslaget ovanligt dumt, och att det visar på att byråkraterna i Bryssel inte har en aning om hur ett glesbefolkat land som Sverige ser ut utanför storstäderna.

Det är långt till besiktningsstationerna och en 15-åring skulle kunna få åka 10-20 mil på sin moped, för att komma till besiktningen."

Detta skriver pressen om idag och jag är mycket tacksam och nöjd över Svenska politikers reaktioner.


4 kommentarer:

Anonym sa...

helt sjukt! vet då att alla mina mopeder direkt skulle kugga en sån besiktning. gäller detta även 30 moppar, eller menar dom eu moppar modell slö?

Simon Lundqvist sa...

Detta skulle gälla samtliga mopeder..helt sjukt

Anonym sa...

känner ingen som kör med en moped som är godkänd om man går via typningen, går ju knappast gå tag på alla original delar från exempel 1958.. det skulle gallra ur säkert 90% av alla veteranmopeder från att framföras på allmän väg...

Simon Lundqvist sa...

Ja absolut,tror inte våra kära hederliga mopeder kommer att bli drabbade (möjligtvis plastgrisar EU 25&45) Men inte dom äldre..Och hur många kör lagligt med 1hk och försäkring av alla? Så då vore ju körförbud (obes) bara som grädde på moset.