måndag 14 februari 2011

Puch Magnum

Tanken med puchmaxituning.blogspot.com är ju att det ska handla om just Puch Maxi givetvis,så kommer framledes att ske precis som tidigare.
På Onsdag blir den sista svetsningen (jag har ingen svetsmöjlighet hemma just nu,utan får hålla till godo med min arbetsplats och då är det Onsdagskvällar som gäller för Hobby) Därav den något långsamma frammarschen.

Men för att det ska hända lite (ni börjar bli många som tittar in då och då på puchmaxituning) så kommer här lite bilder på mina 2 Puch Magnum-X.
Det finns några anledningar till att jag samlat på mig dessa faktiskt,dels av nostalgiska skäl.Fick min av morsan och farsan 1984 en 5 år gammal Magnum-X i absolut toppskick,precis samma modell som dom jag nu äger sen 3-4 år tillbaka.En ytterligare anledning är att det är Puch! Älskar Puch om nu någon skulle ha missat detta,men jag förkastar inte något annat märke för det.Kommer att köpa någon Yamaha FS1 76-77 årsmodell,Zündapp lockar en hel del osv.

Jo Puch Magnum-X jag tycker dom är ordentligt byggda,riktigt trevliga och jag kommer aldrig att sälja dom två jag förfogar över.
Finns det någon som sitter på information om Magnum-X? Hur många tillverkades? vilket år blev dom gula? När började dom kallas Raider,Turbo etc...fick plasttank?  Kommentera gärna! Maila gärna!
5 kommentarer:

Pop sa...

ser sjukt fräsha ut! hur stor cylinder är det på dom?

simon_syndaren sa...

Tack,jo dom är jättefina faktiskt,tänkte göra ett inlägg om vad som är gjort med dom osv...
Men båda har 38mm 50cc cylinder modell ostrypt ihop med 17mm Bing,precis som det skall vara.Nummer 4 har Puch Racing cylinder och topp tror jag.

knownhenry sa...

LIte avundsjuk blir man ju ;) Mina är inte i närheten så fräscha. Dom flesta är nog sönderkörda vid det här laget.

simon_syndaren sa...

Det är jättesvårt att hitta en Magnum-X i något vettigt skick tyvärr..igentligen inte säskilt konstigt (dom jag äger är tillverkade 79-80 ca) vilket betyder kanske 10 stycken 7-10 åringar som ägare...

Jag är jätteglad att ja hittade dessa två väldigt fina helt orenoverad Puch:ar.

Marcus Hylander sa...

Hej.. vart har du köpt framskärmen till maxin Med vänlig hälsning,